top of page

Group

Público·125 miembros

Nacrtna Geometrija Knjiga.pdf


Nacrtna Geometrija Knjiga.pdf
Nacrtna geometrija je grana geometrije koja se bavi prikazivanjem trodimenzionalnih objekata na dvodimenzionalnim ravnima, kao što su papir ili ekran. Nacrtna geometrija koristi različite metode projiciranja, kao što su ortogonalna, perspektivna, aksonometrijska i druga, da bi se dobili crteži koji odgovaraju stvarnim oblicima i veličinama objekata.


Na internetu se može pronaći mnogo knjiga o nacrtnoj geometriji u PDF formatu, koje su namenjene studentima, inženjerima, arhitektama i svima koji se bave crtanjem i projektovanjem. U ovom članku ćemo predstaviti tri knjige koje smo pronašli uz pomoć Bing pretraživača.


Download File: https://tweeat.com/2w3TEM


Nacrtna geometrija I (1970) : Juraj Justinijanović
Ova knjiga je udžbenik nacrtnog geometrije za prvi razred srednje tehničke škole. Autor je Juraj Justinijanović, profesor nacrtnog geometrije na Mašinskom fakultetu u Zagrebu. Knjiga sadrži teorijska objašnjenja i praktične primere iz oblasti ravnine, točke, dužine, pravca, bokocrta, stranocrta, kružnice, prizme, piramide, valjka, stožca i kugle. Knjiga je objavljena 1970. godine u Zagrebu i ima 200 strana. Knjiga je dostupna za besplatno preuzimanje na internet arhivi [ovde].


Nacrtna geometrija: pedeset rešenih zadataka sa elaboratima za vežbe
Ova knjiga je zbirka pedeset rešenih zadataka iz nacrtnog geometrije sa elaboratima za vežbe. Autor je Stevan Opančarev, strukovni inženjer specijalista za nacrtnu geometriju. Knjiga je namenjena studentima tehničkih fakulteta i visokih škola, kao i svima koji žele da usavrše svoje znanje i veštine iz nacrtnog geometrije. Knjiga sadrži zadatke iz oblasti crtanja prave veličine, projiciranja ravnina i tela, osnovnih elemenata prostora i drugo. Knjiga je objavljena 2013. godine u Beogradu i ima 285 strana. Knjiga je dostupna za kupovinu na Google Books [ovde].


NACRTNA GEOMETRIJA
Ova knjiga je skripta za predmet nacrtna geometrija na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Autori su profesori matematike sa ovog fakulteta: Dragan Marković, Zoran Kadelburg i Vesna Todorčević. Knjiga sadrži teorijske osnove nacrtnog geometrije, kao i zadatke za vežbanje i testiranje znanja. Knjiga pokriva teme kao što su projekcije tačaka, duži, uglova, ravnina i tela u ortogonalnim projekcijama 2-D i 3-D, aksonometrijske projekcije, perspektivne projekcije i drugo. Knjiga je objavljena 2012. godine u Beogradu i ima 552 strana. Knjiga je dostupna za besplatno preuzimanje na elektronskoj biblioteci Matematičkog fakulteta [ovde].


Nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan i da ste pronašli knjigu koja vam odgovara. Ako želite da saznate više o nacrtnoj geometriji, možete koristiti Bing pretraživač da pronađete još mnogo knjiga, članaka, video lekcija i drugih resursa na ovu temu.


Acerca de

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page